• NCLEX EXAM
  • HESI ENTRANCE EXAM
  • HESI EXAM
  • ATI EXAM
  • NR & NUR Exams
  • Gizmos
  • AQA PAPERS AND MARK SCHEME
  • Exams and Certifications
  • NURS EXAM
  • PORTAGE LEARNING
  • NSG Exam
  • Ihuman Case Study
  • LETRS
  • Testbanks
  • DMV
  • Vsim
  • WGU EXAM
Cart 0
Learn exams
learnexamsguides@gmail.com

PEDIATRIC PN HESI Speciality Exam(55 Questions & Answers) (NEW-2020/2021, All Correct Answers)Guaranteed A+: Latest 2023:2024


PEDIATRIC PN HESI Speciality Exam(55 Questions & Answers) (NEW-2020/2021, All Correct Answers)Guaranteed A+: Latest 2023:2024

PEDIATRIC PN HESI Speciality Exam

1) A toddler is receiving an infusion of total parenteral nutrition via a Broviac

catheter. As the child plays, the I.V. tubing becomes disconnected from the

catheter. What should the LPN/LVN do first?

a. Turn off the infusion pump.

b. Position the child on the side.

c. Clamp the catheter.

d. Flush the catheter with heparin.

Correct Answer: C. Clamp the catheter.

2) A LPN/LVN is conducting an infant nutrition class for parents. Which

foods are appropriate to introduce during the first year of life? Select all that

apply.

a. Sliced beef

b. Pureed fruits

c. Whole milk

d. Rice cereal

e. Strained vegetables

f. Fruit juice

Correct Answer:

b. Pureed fruits

d. Rice cereal

e. Strained vegetables

3) A mother tells the nurse that her preschool-age daughter with spina bifida

sneezes and gets a rash when playing with brightly colored balloons, and that

recently she had an allergic reaction after eating kiwifruit and bananas. The

LPN/LVN would suspect that the child may have an allergy to:

a. bananas.

b. latex.

c. kiwifruit.

d. color dyes.

Correct Answer: B. latex.

4) A LPN/LVN is developing a plan to teach a mother how to reduce her

infant's risk of developing otitis media. Which direction should the nurse

include in the teaching plan?

a. Administer antibiotics whenever the infant has a cold.

b. Place the infant in an upright position when giving a bottle.

c. Avoid getting the infant's ears wet while bathing or swimming.

d. Clean the infant's external ear canal daily.

Correct Answer: B. Place the infant in an upright position when giving a

bottle.

5) When developing a care plan for an adolescent, the nurse considers the

child's psychosocial needs. During adolescence, psychosocial development

focuses on:

a. becoming industrious.

b. establishing an identity.

c. achieving intimacy.

d. developing initiative.

Correct Answer: B. establishing an identity.

6) A LPN/LVN is planning care for a 10-year-old child in the acute phase of

rheumatic fever. Which activity is most appropriate for the nurse to schedule

in the care plan?

a. Playing ping-pong

b. Reading books

c. Climbing on play equipment in the playroom

d. Ambulating without restrictions

Correct Answer: B. Reading books

7) A LPN/LVN is assessing a severely depressed adolescent. Which finding

indicates a risk of suicide?

a. Excessive talking

b. Excessive sleepiness

c. A history of cocaine use

d. A preoccupation with death

Correct Answer: D. A preoccupation with death

8) A child is admitted with a tentative diagnosis of clinical depression. Which

assessment finding is most significant in confirming this diagnosis?

a. Irritability

b. Sadness

c. Weight gain

d. Fatigue

Correct Answer: B. Sadness

9) A child with iron deficiency anemia is ordered ferrous sulfate (Ferralyn),

an oral iron supplement. When teaching the child and parent how to

administer this preparation, the mother asks why she needs to mix the

supplement with citrus juice. Which response by the nurse is best?

a. "The vitamin C in the citrus juice helps with iron absorption."

b. "Having food and juice in the stomach helps with iron absorption."

c. "The citrus juice counteracts the unpleasant taste of the iron."

d. "There isn't a specific reason for it."

Correct Answer: A. "The vitamin C in the citrus juice helps with iron

absorption."

10) When assessing a child for impetigo, the nurse expects which assessment

findings?

a. Small, brown, benign lesions

b. Honey-colored, crusted lesions

c. Linear, threadlike burrows

d. Circular lesions that clear centrally

Correct Answer: B. Honey-colored, crusted lesions

Average Rating

(0.0)

No Quiz Found In